oktatás

 

Gitár tanár és magánének oktatással 1998 óta foglalkozom a koncertjeim mellett. 

Először Szegeden, majd Pesten oktattam zeneiskolákban, helyettesítettem Konzervatóriumban, jelenleg a Zeneakadémián tanítok. 

 Én először hegedülni tanultam (4 évet), majd jött a gitár. Nagyon szerettem a zeneiskolás gitár tanáromat. A személyiségét, a humorát, a jó kedvét, a közvetlenségét. Ő Varga György volt. Nagyon sokat köszönhetek neki. Ő szerettette meg velem a zenét, a gitározást. Ő "fertőzött meg" véglegesen a zenével. 3 évet jártam hozzá, de ez eldöntötte további életemet. Utána is szerencsém volt a tanáraimmal. Énekből Feketéné Jaroschiewitz Margitnál kezdtem, egy fél év után felvettek a Konzervatóriumba. Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy jó tanárokhoz kerültem.  

Mit szeretnék elérni a tanításommal? A gyerekek megszeressék a zenét, ki tudják vele fejezni az érzéseiket, értsék a zene nyelvét, technikailag a saját képességeikhez mérten a legtöbbet tudják teljesíteni. Érezzék, hogy a zene a lelküknek valami többletet, valami jót ad, amitől színesebbek lesznek. Annak örülök a legjobban, ha már elmennek tőlem, akkor is előveszik a hangszert, énekelnek és a saját kedvükre zenélgetnek vele önállóan. Akkor azt hiszem volt értelme, sikerült amit akartam. Mindenkivel úgy foglalkozom, hogy meg legyen az esélye magából a legtöbbet kihozni. Így esélye van pályára kerülni, de ha nem, legalább lelkes amatőr zenész lesz. Igyekszem a gyerekekkel, felnőttekkel én is így megszerettetni a zenét. Ha nem lesznek zenészek, legalább a zene végig kísérje az életüket és egy pluszt adjon mindennapjaikba.

Növendékeim közül van néhány, aki nem kifejezetten zenei pályára megy, de szüksége van a zenélésre, éneklésre a munkájához. Így nagy számmal mennek óvónői, tanítói, tanári, színészi pályára.  

Tanítványaim, akik zenei szakon tanultak tovább:

 Hoffecker Zsuzsa (Szegedi Tud. Egyetem Zeneműv. Kar, magánének szak)

Kovács Kriszta (Etüd Konzervatórium, magánének szak)

Gazda Fanni (Budapest, Batók Béla Konzervatórium, szolfézs szak, dzsessz ének szak)

Berényi Dorottya (ELTE Tanítóképző)

Winkler Réka (Shakespeare Akadémia, színész, musical énekes)

Szabó Bence (Pesti Brodway Stúdió -musical szak)

Ritter Sarolta ( KRE-TFK Óvodapedagógus 2015)

Fogarasi Flóra (AVKF óvodapedagógus 2015)

Schiffer Ádám (Konservatorium Wien 2015, Berlini Zeneakadémia 2017.)

Polonkai Renáta (2021 Berlin Zeneakadémia)

Császár Eszter (2023 Győr Zeneművészeti Egyetem, magánének szak, 2023 Kolozsvár Színművészeti Egyetem, színész )

Verseny győzelmek:

Szabó Bence (Dunakanyar hangja 2012.: Dunakanyar hangja I. helyezett)

Schiffer Ádám (Hatvan, Barokk Fesztivál, 2013.: II. helyezett)

Schiffer Ádám ( Balassagyarmat Énekverseny 2015. Műdal kategória: I. helyezett, Opera: II. helyezett)


 

Kapcsolat: orsikatoth@gmail.com