Kamarazene

Számomra fontos a kamarazenélés. Itt be szeretném mutatni Kamarapartnereimet.

Duo Laudate

Kéringer László Budapesten született 1964-ben. Felsőfokú tanulmányait karvezetés szakon és magánének szakon végezte. Viszonylag későn, 46 évesen választotta az éneklést hivatásul, előtte a Szombathelyi Fiú Énekiskola vezetője, majd a Debreceni Csokonai Színház és a Budapesti Operettszínház karigazgatója volt. 2010 óta kizárólag énekléssel foglalkozik, azóta szólistaként rendszeres résztvevője a koncertéletnek, fellép színházi előadásokon is, és számos filmben énekelt. Külföldön is rendszeresen vendégszerepel (USA, Ausztrália, Izland, Svédország, Finnország, Németország, Ausztria, Törökország, Románia, Szlovákia).

Kéringer Lászlóval Budapesten több koncertet is adtunk templomokban és koncerttermekben. Őt kísértem gitárosként és együtt énekeltünk is. 2017-ben a törökországi Opusz Amadeus Kamarazenei Fesztivál vendégei voltunk Isztambulban. Nagy sikerű koncertünk kritikája itt olvasható.:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/678322/Duo_Laudate_ile_baroktan_romantizme.html#

Weidemann-Tóth Krisztina

Weidemann-Tóth Krisztina fuvolistával számos koncerten játszunk. Ő alapította a Presto Kamarazenekart akikkel a MÜPA-ban szinte minden hónapban koncertet tartunk és a Pocakkoncert sorozatot, melyet ketten csinálunk, amely babáknak, kismamáknak kispapáknak játszunk klasszikus zenét.

Weidemann-Tóth Krisztina a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola fuvola tanszakán Ittzés Gergely tanítványa volt. 2008-ban kitűnő diplomával dr. Csetényi Gyulánál végzett a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének fuvolatanár, kamaraművész szakán.

2000-2016-ig a zebegényi Szőnyi István Általános Iskola és AMI-ban dolgozott. Jelenleg az alternatív zeneoktatás lehetőségeit kezdte el kutatni, és a Csillagberek Waldorf Általános Iskola és AMI Zeneházát, azaz zeneiskoláját vezeti. Itt fuvolát, furulyát tanít és a tanári és diákzenekar munkáját vezeti.

A kezdetektől elkötelezett híve a kamarazenélésnek, zenekari játéknak.

Zenekari zenészként országszerte és külföldön számos helyen szerepel (pl. MÜPA, Óbudai Társaskör, Nádor Terem, Zeneakadémia, Esztergomi Bazilika, Szent István Bazilika, budavári Mátyás-templom; Svájc, Németország, Szlovákia, Görögország, Erdély, Horvátország, Ausztria), hangszeres szólistaként kamarazenekari vagy billentyűs kísérettel is koncertezik (pl. Tihanyi Apátság, Jáki Kápolna a Vajdahunyad várában, Nádor Terem, Váci utcai Szent Mihály-templom stb.).

2008-ban alapította meg Budapesten a hivatásos muzsikusokból álló Presto Kamaraegyüttest, mely fuvola, két hegedű, brácsa, cselló és zongora alapfelállásban működik. Rendszeresen muzsikálnak országszerte világi és egyházi repertoárjukkal, illetve klasszikus zenei alapokon nyugvó interaktív gyermek- és ifjúsági műsoraikkal. A MÜPA Cifra Palota sorozatában 2011 óta rendszeresen fellépnek.

Vendégművészekkel, énekesekkel, kórusokkal kibővülve vagy kisebb formációkban is gyakran koncerteznek (duó, trió, vonósnégyes, fuvolanégyes stb.). Repertoárjuk széles: a reneszánsz kortól a kortárs komolyzenéig terjed, olykor könnyűzenei vizekre is eveznek.

Az ún. Pocakoncertek elindítója és előadója, mely babát váróknak, pocaklakóknak és kisbabáknak szól. Ezen koncerteken gondosan válogatott klasszikus zenei műsor hallható (többnyire fuvola-gitár, olykor fuvola-zongora felállásban), ezen felül megfelelő légzéstechnikai és relaxációs elemekkel, illetve közös beszélgetésekkel kerülhetnek közelebb a szülők babájukhoz.

Bizonyos foglalkozásaikra szakértő vendégeket is hívunk, ahol a babával, kismamasággal, szülővé válással kapcsolatos kérdésekről lehet többet megtudni.

Gyakori és kedves duett illetve zenekari partnere Tóth Orsika ének- és gitárművész. A Pocakkoncerteken és ifjúsági koncerteken túl számos világi és egyházi koncertet adnak fuvola-gitár-ének felállásban illetve a Presto Kamaraegyüttessel is.

www.prestomusic.hu

www.pocakkoncert.hu

Kulin Krisztina

Nagy öröm számomra, hogy Kulin Krisztina fuvolistával játszhatok. Számos koncertet adtunk már Budapest koncerttermeiben.

Kulin Krisztina 1986-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fuvola szakán. Pilisvörösvár , Szentendre után , immár 25 éve tanít Pomázon a TWMI-ben. Tanári tevékenysége mellett 1993-tól 13 évig játszott a Pest Megyei Szimfonikus Zenekarban. Kínai turnéra ment a MÁV Szimfonikusokkal. E mellett számos kamarazenei formációban játszik, gitár-fuvola, zongora-fuvola felállásban és a Szentendrei Kamarazenekarban. Kamara partnerei: Kónya Bea, Gazdag Bernadett, Tóth Orsika, Knyazoviczki Zoltán és Lovas Tamás (a Continuo csoport alapítója). Jelenleg a Presto Kamaraegyüttes vendégművészeként lép fel koncerteken. Zenei repertoárja szinte minden zenei korszakra kiterjed.
Kéringer László, Pataki-Tóth Orsika, Gábor Audrey tercett

Kéringer Lászlót már korábban bemutattam.

Gábor Audrey szoprán Ausztráliában született, ott végezte zenei tanulmányait. 2015 óta Magyarországon él és dolgozik, debütált a Magyar Állami Operaházban és rendszeres szólistája a Művész Szimfónikusok opera programjának.

Együtt 2019 ősze óta lépünk fel. A tercett az általam átírt darabokat énekli. Műsoron Monteverditől Garcia Lorcáig terjednek a darabok.